Madpolitik på Galtrup

Vejen til elevernes hjerte går gennem maven - vi har holdning til, hvad vi serverer og hvordan vi sammen laver mad.

På Galtrup Efterskole er det vigtigt at eleverne trives, og de føler at der er sjovt og hyggeligt. Det gælder ikke bare når de spiser i spisesalen, er til undervisning eller på udflugter, men også når de er i køkkenet. Det er meget vigtigt for køkkenpersonalet at eleverne også trives og har det sjovt, når de er i køkkenet, og de ikke kommer til at føle at det er træls. Vi bestræber os på, at få eleverne til at glæde sig til at komme i køkkenet, de skal lære noget og være stolte af det.

Vi lægger meget vægt på bordskik og respekten for maden og fællesskabet, derfor er vi tilstede i spisesalen  snakker med eleverne under måltidet. Elever og lærere sidder ved kontaktgruppeborde og deltager i hele måltidet, som afsluttes med evt. fællesbeskeder. De tre hovedmåltider er obligatoriske. De tre mellemmåltider er frivillige.

I det daglige laves der mad til omkring 100 elever og personaler på efterskolen og 3 dage om uge skal der yderligere laves 200 kuverter til Folkeskolen og friskolen.

Læs gerne her for at se mere om arbejdsgange, elevers rolle i køkkenet og vores madpolitik.

Klik her for link til køkkenets kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.