FIFA

esport god kreativ efterskole

FIFA er en serie af fodboldcomputerspil, som udgives af den amerikanske udgiver Electronic Arts og datterselskabet EA Sports. FIFA-serien har solgt mere end 325 millioner eksemplarer siden fodboldspilserien første gang så dagens lys tilbage i 1993. Grunden til at spillet hedder FIFA er licensen til fodboldforbundenenes verdensorganisation, Fédération Internationale de Football Association. EA Sports har licenser til alle de største ligaer og turneringer i verden, herunder også Superligaen og Champions League, hvilket er med til at gøre spillet ekstra realistisk.

Der frigives en ny version hvert år med opdaterede hold- og spillerdatabaser, som stort set stemmer overens med de aktuelle ligaer i Europa, USA og Sydamerika, foruden en række nye spilfunktioner, samt opdateret grafik og gameplay. 

Log på FUT23 Se FIFA 23 kampe

Nyeste udgivelse er derfor pt. FIFA 21, som udkom i efteråret 2020. Siden 1998 er der i år med slutrunder blevet frigivet en særlig udgave, f.eks. FIFA World Cup 2018, der indeholder de aktuelle VM- eller EM-landsholdstrupper.

I 2015 kom tilføjelsen af FIFA Ultimate Team (FUT), som gør det muligt at opbygge sit eget drømmehold med fodboldhistoriens største legender, såsom Pelé, Beckham, Beckenbauer, Cantona og Maradona. Dette gøres med fodboldkort som vindes eller købes i spillet.

FIFA spilles typisk på spillekonsolerne fra enten PlayStation eller Xbox, men det er også muligt at opbygge og tilpasse sit drømmehold via en FIFA 21 web app.