Hygge Udenfor 1

Egen UU-vejleder

Det er unikt, at vi som efterskole har egen UU-vejleder, den enkelte elev altid kan komme i dialog med. Med fælles hverdag lærer vejlederen hurtigt den enkelte elev at kende og kan tage mange små snakke i løbet af skoleåret. Netværket lige omkring eleven består af faglærere og kontaktlærer, og det giver et solidt fundament til vurdering af uddannelsesparathed før den 1. februar.

Dette setup med ”24/7” tilgængelighed og 42 ugers ”brobygning til livet”, giver en rigtig fin mulighed for at arbejde med afklaringsprocesser over tid, når den unge er på efterskole og dermed på afstand af forældrene i det daglige. Ud over fysisk tilstedeværelse, er der også mulighed for kontakt på de sociale medier, hvilket giver andre typer af spørgsmål, når de spontant opstår.

Som skolens vejleder vil jeg, Mathias H. Albertsen, være tovholder for oplysning, afklaring og samarbejde med både elev og forældre om tilmelding til ungdomsuddannelser før 1. marts eller at netværke til andre, så den unge efterfølgende bliver uddannelsesparat. Det er udfordrende for den enkelte elev at overskue de mange valgmuligheder og det er fantastisk for os, at følge den ro det giver, når der er tid til at få snakket om det og taget en beslutning på et ordentligt grundlag i løbet at vinterhalvåret.

Vejledning 2023/2024 Artikel om integreret vejledning

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?