Gastronomilinjen

Linjen med smag, duft, fest og farver

 

Gastronomi

Gastronomilinjen er for dig, der er elsker mad!

På linjefaget har du mulighed for at lave en masse forskellig mad og eksperimentere med nye retter og madvarer.

Du skal være glad for at lave mad eller gerne ville blive bedre til det. Der er ingen krav til dine evner i et køkken. Der er plads til alle, der er glade for mad, smage, dufte og farver.

Madlavning

Med Gastronomi som linjefag lærer du at læse opskrifter korrekt, eksperimentere med ingredienser og improvisere med madlavning i køkkenet. Du skal have lyst til at lære en masse om mad, smage på nye ting og være kreativ med anretningen.

Det er en kunst at kunne sammensætte en lækker menu og at time og tilrettelægge serveringen, så det hele er færdigt, til når det skal serveres – også til større forsamlinger. Alt dette vil du blive dygtig til på Gastronomi.

 

Undervisning på gastronomi

Indholdet på gastronomilinjen er blandt andet:

  • Grundlæggende færdigheder i madlavning

  • Basisviden i brug af råvarer

  • Læren om god hygiejne

  • Lære om sund, billig og nem mad

  • Mormormad

  • Udforske mad fra andre lande

  • Bagning af brød og kager

  • At lave flotte desserter

  • Lære at smage maden til og vide, hvad der mangler

  • Anrette maden så alle sanser bliver fristet

 

Du kan læse mere om vores andre linjefag nedenfor: