Bagning og dekoration

Gastronomi Madlavning1

Linjefaget Gastronomi byder ikke kun på tallerkner, tabasco og tarteletter. Her er også rig mulighed for at fordybe sig i kage, krymmel og karamelsauce. Så hvis du elsker ”Den Store Bagedyst” og er fuld af kreativitet, er Gastronomi på Galtrup Efterskole sikkert også noget for dig. Der findes nemlig næsten ikke noget mere afslappende og hyggeligt end bagning og dekoration.

Slå ikke et større brød op end du kan bage

Meltypen, æltningsteknikken, tiden og temperaturen er alt sammen med til at forme det brød du bager. Derfor bruger vi også tid på at finde frem til den rette tilberedningsmetode. En mørkere skorpe giver f.eks. ekstra smag til brødet. Prøv også at blande forskellige meltyper som ølandshvede, spelt og emmer i dejen for en anderledes brødsmag.

 

 

Men intet giver en unik og personlig smag som surdej. Hvis det lyder lidt for avanceret til dig, er det også helt ok. Vi tager altid ét skridt ad gangen, og går først videre når alle er med. Opskrifter og bageudstyr skal du ikke selv tænke på.

Er du allermest til lækre tærter, småkager eller f.eks. lagkager med kagepynt og sæsonens frugter og bær, så går du heller ikke forkert i byen på linjefaget Gastronomi. Vi skal også arbejde med marcipan roser og fondant, og kommer løbende med gode idéer til bagning, som kan hjælpe dig i den helt rigtige retning.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?