Hygiejne og allergier

Gastronomi Guleroedder

Hygiejne

Vi lever i en tid, hvor hygiejne er vigtigere end nogensinde. Det gælder især i køkkenet, hvor der kan være mange bakterier, der kan forårsage sygdom. Der kan være forholdsvis kort vej mellem en gastronomisk oplevelse og en potentiel bakteriebombe. Derfor undervises gastronomieleverne også i god hygiejne.

Den gode hygiejne starter med personlig hygiejne. Dvs. man husker at holde hænderne rene og vasker dem regelmæssigt. Vi husker også at holde rå og spiseklare fødevarer adskilt, når vi arbejder med hygiejne i køkkenet. Vi har fokus på lovgivningen omkring temperaturer, f.eks. lavtemperatur og langtidsstegning, og hvilke mikroorganismer vi skal holde et ekstra øje med i køkkenet. Det er afgørende for at holde et køkken rent og sikkert. Det kræver et konstant fokus på selve proceduren og på materialerne, der bruges til at opretholde den. Ved at holde køkkenet rent og praktisere gode vaner kan man sikre, at madlavning er sikkert og hygiejnisk.

 

 

Allergi

På mange efterskoler er det vigtigt at tage hensyn til særlige allergier, så alle kan have det sjovt og trygt. Vi lærer at lave retter, som tager hensyn til de fødevarer, der oftest giver allergiske reaktioner. Vi har derfor altid mange overvejelser omkring særlige allergier, de forskellige alternativer, der er til rådighed, samt tilladelser og begrænsninger. Det betyder også, at vi erstatter de allergifremkaldende fødevarer, men har fokus på at maden stadig skal være indbydende og velsmagende. Vi taler også om symptomerne på allergiske reaktioner, så vi kan nå at reagere hvis uheldet er ude.

Ved at tage disse overvejelser alvorligt skaber vi et miljø, som alle kan nyde uden at skulle bekymre sig for allergier.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?