CounterStrike (CS:GO)

esport god kreativ efterskole

CounterStrike Global Offensive (CSGO) er verdens førende online first-person shooter spil. Spillet blev opfundet i 1999 af vietnameseren, Minh Le, som en modificeret udgave af skydespillet Half-Life, men blev hurtigt opkøbt af Half-Lifes skabere, Valve. I 2004 kom “Counter-Strike: Condition Zero” og “Counter-Strike: Source”. Først I 2012 kom ”CounterStrike: Global Offensive” som spilles I dag.

CS:GO spilles typisk på PC via en CounterStrike server og formatet er simpelt. En kamp spilles af to hold med fem spillere. Det ene hold spiller som terrorister, T-side. Det andet som counterterrorister, CT. Der spilles op til 30 runder, som hver varer 1 minut og 55 sekunder. For at de skal gå retfærdigt til, skifter holdene side efter 15 runder. Som T-side vinder man en runde ved at sprænge en bombe på et af de to bombesteder eller ved at udslette modstanderholdet. 

Download CS:GO Se CS:GO kampe

Som CT kan man også vinde ved at udslette alle sine modstandere eller ved at destruere bomben. Det er blodigt, men også virkelig sjovt. Det hold der først vinder 16 runder, vinder kampen. Man tjener in-game penge alt efter hvor godt hver runde går. Pengene kan man bruge til at købe bedre våben og skins (tøj og designs) m.m.

Noget af det vigtigste i CS:GO er evnen til at håndtere skydevåben. Hvert våben har nemlig sit eget ladesystem, sit eget rekyl, fordele og ulemper. Det kræver derfor timevis af træning og erfaring at mestre våbnene. Din overlevelse på spillets maps (banerne) afhænger af hvor god du er til at ramme de andre. Nogle gange kan et enkelt perfekt skud være nok, men skal du sigte helt præcist, må du også stå stille – hvilket gør dig nemmere at ramme for modstanderholdet.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?