FC/FIFA

esport god kreativ efterskole

FIFA er en serie af fodboldcomputerspil, som udgives af den amerikanske udgiver Electronic Arts og datterselskabet EA Sports. FIFA-serien har solgt mere end 325 millioner eksemplarer siden fodboldspilserien første gang så dagens lys tilbage i 1993.

eSport er en af de hurtigst voksende sportsgrene og FIFA herunder er ingen undtagelse. Det er ikke længere nok at spille FIFA til sjov – det er nu blevet muligt at træne som en professionel og konkurrere i turneringer på højeste niveau.

Det er kun de bedste spillere, der kommer ind på den professionelle eSportscene, så det er vigtigt, at man har det rigtige mindset og en stærk vilje til at træne og forbedre sine evner. Derfor er det nødvendigt at være dedikeret og klar til at kæmpe for at nå sit mål. Det vil tage en masse tid og energi, men det vil også give dig mulighed for at konkurrere med de bedste spillere i verden og få muligheden for at få større synlighed og vinde nogle store præmier.

Der frigives en ny version hvert år med opdaterede hold- og spillerdatabaser, som stort set stemmer overens med de aktuelle ligaer i Europa, USA og Sydamerika, foruden en række nye spilfunktioner, samt opdateret grafik og gameplay. 

Log på FUT23 Se FIFA 23 kampe

Nyeste udgivelse er derfor pt. FIFA 23, som udkom i efteråret 2022. Siden 1998 er der i år med slutrunder blevet frigivet en særlig udgave, f.eks. FIFA World Cup 2018, der indeholder de aktuelle VM- eller EM-landsholdstrupper.

I 2015 kom tilføjelsen af FIFA Ultimate Team (FUT), som gør det muligt at opbygge sit eget drømmehold med fodboldhistoriens største legender, såsom Pelé, Beckham, Beckenbauer, Cantona og Maradona. Dette gøres med fodboldkort som vindes eller købes i spillet.

FIFA spilles typisk på spillekonsolerne fra enten PlayStation eller Xbox, men det er også muligt at opbygge og tilpasse sit drømmehold via en FIFA app.

FIFA skiftede i efteråret 2023 navn til FC.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?