Kulturdag 1

Tid til DIY projekter

Hvad er DIY nu for noget?

DIY er en forkortelse for "do it yourself "eller "gør det selv". DIY handler mest af alt om at være kreativ og om at skabe et personligt forhold til de ting du omgiver dig med. Der er nemlig ingen grænser for hvad du selv kan skabe på en kreativ linje, og sværhedsgraden af dine projekter er du helt selv med til at bestemme.

En af de få efterskoler med kreative linjer

DIY-linjen er en kombination af fagene Håndværk, Krea, Makerspace, Fashion design, Grafisk design og Keramik (nyhed til skoleåret 2023/2024). Skolens nyindrettede værksteder danner rammerne og giver færre kreative begrænsninger og mere «frit spil» mellem fagene, så der skabes en nyfortolkning af en håndværk og designefterskole i kombination med klassisk billedkunst.

DIY giver mulighed for at kombinere materialer, værktøjer og maskiner, så kun din egen fantasi sætter grænsen.

Hvad kan du lave?

Forestil dig, du en god idé til en skoreol, et lampedesign, eller måske har du arvet din mormors gamle lænestol, som trænger til at blive mere 2023 og mindre 1974. Det kan også være du drømmer om at tweake din fjernstyrede bil eller drone med egne designs - direkte fra 3D printeren. Kan du se dig selv i sådanne situationer, så er DIY linjefaget lige dig. Vores opgave er i mellemtiden, at give dig de rigtige værktøjer og de gode idéer, ligegyldigt om det er en skruetvinge eller en 3D printer.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?