League of Legends (LoL)

esport god kreativ efterskole

League of Legends er måske det bedste eksempel på den enormt populære genre, MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), dvs. et klassisk online strategispil. Desuden er League of Legends også en free-to-play titel, hvilket betyder, at spillet som udgangspunkt er gratis at downloade og spille. Det er dog designet, så spillere typisk kommer til at bruge in-game penge på skins, flere baner, hurtigere fremdrift og nye karakterer. Men der er ingen fordele ved at betale rigtige penge for de kosmetiske ting i spillet.

Spillet er udviklet og publiceret af Riot Games, og blev udgivet i 2009. Det går ud på at to hold, hvor hvert hold maks. kan have 5 spillere hver, kæmper mod hinanden. Det gælder for holdene om at ødelægge modstanderens Nexus (base). Man kunne kæmpe på tre forskellige baner, Twisted Treeline (3v3) - forkortet TT, Howling Abyss (5v5) - forkortet HA og Summoner's Rift (5v5) - forkortet SR. Twisted Treeline (3v3) er ikke længere tilgængelig.

Download League of Legends Se LoL kampe

Den enkelte spiller kan lade sig repræsentere af en lang række karakterer, kaldet Champions. I øjeblikket er der mulighed for at vælge imellem 145 champions.

I hele verden bliver der spillet LoL på professionelt plan. Det foregår lidt ligesom i fx fodboldligaer, hvor du spiller imod alle hold et par gange. I Europa og USA hedder den liga de spiller i LCS. I slutningen af hver sæson spilles der playoffs. I sommersæsonen er det for LCS’ vedkommende de 3 bedste fra playoff der kommer til World Championship.

League of Legends spilles i dag typisk på PC eller Mac, mens spillet League of Legends: Wild Rift (LoL: WR) udkom i 2019 som app til Android og iOS enheder.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?