NYHED Keramik

Galtrup Keramik 1920X500

På Galtrup Efterskole tilbyder vi fra skoleåret 23/24 undervisning i et helt nyindrettet lokale med masser af muligheder for at lege kreativt med keramik.

Leret er et fascinerende materiale, der i tusindvis af år har været brugt til at lave kreativ keramik. Leret er blødt og formbart i sin oprindelige form, uanset om du modellerer eller sidder ved drejeskiven. Når leret bliver læderhårdt, får det en helt anden fasthed, der giver nye muligheder for at skabe og forme brugsgenstande og skulpturer. Ved forglødningen og glasurbrændingen bliver leret til keramik.

Det at arbejde med keramik er en dejlig naturlig modpol til en hverdag fyldt med Snapchat streaks og andre stressende elementer.
Vi tilbyder et inspirerende og afslappende undervisningsmiljø med kompetent guidning, så du får mulighed for at fordybe dig i dine projekter og mærke, at du skaber noget håndgribeligt fra start til slut.

Vores mål er, at du i processen føler dig både tryg og udfordret, og oplever glæden ved at arbejde kreativt og glæden ved dine kunstværker.

Vi leger med forskellige lertyper, fortrinsvist stentøjsler. Det er det mest holdbare og gør at de ting, du laver, kan bruges igen og igen.

Du lærer forskellige teknikker. Det kan være ved drejeskiven eller med plade- og pølseteknik.

Vi modellerer og eksperimenterer kreativt med form og udtryk.

Vi bruger glasurer i alle mulige farver - vi pensler med glasur, dypper i glasur, hælder glasur på og blander glasur.

Vi leger med mønstre og dekorationer, så du får sat dit helt personlige præg på dine værker.

Du lærer at begå dig i keramikværkstedet og får mulighed for at bruge keramikværkstedet i fritiden.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?