Håndværk

Diy Haanvaerk 3

I Danmark har vi en lang tradition for klassisk håndværk og design. Et godt eksempel er møbelbranchen, som tager udgangspunkt i lige dele håndværks kunnen og lige dele formsans. Håndværk handler om faglig stolthed, og om at lave produkter eleverne selv vil have og bruge. Undervisningen henvender sig ikke nødvendigvis til elever som ønsker at starte på en af håndværkeruddannelserne, men derimod til alle de elever som er i tvivl, søger kreative udfordringer, eller gerne vil prøve sig selv af.

I Håndværk arbejder vi med mange forskellige former for DIY projekter. Det kan f.eks. være en ny lampe, opbevaringsløsninger eller møbler til elevernes værelser, skolen, eller et andet hjem. Det handler bare om at få de gode idéer og tør springe ud i det.

Vi fokuserer ikke kun på slutproduktet, men lige så meget på processerne fra de gode idéer og skitserne, til materialevalget og valget af værktøj, til prototyperne og det endelige resultat. Det vigtigste er at når i mål med noget brugbart og personligt.

Vi arbejder mest i træ, men også metal, plastiktyper, glas, og læder bruges til projekterne. Der bruges klassisk værktøj, så eleverne lærer hurtigt hammeren, høvlen og svensknøglerne at kende. Men eleverne lærer også at betjene skolens computerstyrede CNC maskine, som kan bearbejde elevernes egne tegninger og designs i f.eks. træ.

Hvad siger andre
om Galtrup Efterskole?